Zomervakantie….genieten!

Het is 24 juli 2018. Vanaf afgelopen maandag hebben alle scholen zomervakantie. Voor regio Zuid is de bouwvak ook deze week begonnen en vanaf 6 augustus begin ook voor de laatste regio, regio Noord de bouwvak. Zomer….en wat voor één. Al weken genieten we van het mooie weer en het is voorlopig nog niet over. Heerlijk!

De meesten hebben nu zomervakantie of gaan bijna met vakantie. En toch….zo vlak voor de vakantie is er altijd weer die “bijna-vakantie-stress”.

 • Zaken die voor de vakantie nog af moeten. Is dat echt zo? 
 • Zaken die jij nog moet afronden voor jouw vakantie. Moet jij ze daadwerkelijk afronden of kan iemand dit van jou overnemen? 
 • Is alles goed geregeld voor de periode dat jij afwezig bent?

Zomervakantie Stop

STOP! Zorg eerst dat je overzicht krijgt.

 1. Maak een lijst van zaken die volgens jou nog moeten gebeuren voordat jij met vakantie gaat.
 2. Bekijk de lijst en ga de punten allemaal eens na. Verdeel deze lijst weer in categorieën (hoeft niet perse af, kan ik overdragen aan een ander, moet echt af voordat ik wegga). Wees hier kritisch en eerlijk in.
 • Hoeft niet perse af: deze punten schuif je even aan de kant. Je kunt, indien nodig, de “stakeholders” even informeren dat je met vakantie bent in een bepaalde periode. Je pakt het na de vakantie weer op. (Vaak zijn zij zelf ook met vakantie).
 •  Kan ik overdragen aan een ander: Zorg voor een goede, duidelijke overdracht. Spreek het even met elkaar door. Geregeld? Dan kun je deze punten ook loslaten
 • Moet echt af voordat ik wegga: Ga hier goed voor zitten en focus je op deze lijst. Werk deze rustig punt voor punt af. Ga niet van alles een beetje doen. Je lijst wordt dan niet korter en er komt nog steeds geen rust in jouw hoofd. Op het moment dat je alles punt voor punt afwerkt, kun je deze ook afvinken op jouw lijst. Je ziet de lijst korter worden en je voelt gewoon meer rust over je heen komen. Echt waar!

Alles goed geregeld voor de periode dat jij afwezig bent?

Zorg dat je bureau is opgeruimd, je mailbox bijgewerkt is, je afwezigheidsmelding ingeschakeld staat en je moet-echt-af-voordat-ik-wegga-lijst is afgevinkt. Ook dit geeft rust als je “de deur” achter je dichttrekt en gaat genieten van een welverdiende vakantie.

Weer fris en opgeruimd beginnen.

Plan zeker de eerste dag, liefst de eerste 2 dagen, na jouw vakantie vrij, zodat je

 • rustig je mailbox kunt lezen, archiveren en beantwoorden;
 • de post kunt inlezen en je kunt inlezen in wat er tijdens jouw vakantie is gebeurd;
 • je met jouw waarnemer de afgelopen periode kunt doorspreken en de overdracht kunt regelen;
 • een planning kunt maken voor de komende tijd.

Een Virtueel Assistent (VA) / Virtueel Professional (VP) kan helpen

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, denk er dan aan om een Virtueel Assistent / Virtueel Professional in te schakelen. De VA / VP zorgt voor rust, overzicht en helpt je bij de groei van jouw onderneming.

Overzicht creëren in jouw mailbox, agenda en / of werkzaamheden? Ik help je graag. Aarzel niet en neem nu nog contact met mij op.

Een hele fijne vakantie gewenst. Geniet ervan samen met diegenen die belangrijk voor je zijn.