Welke ondersteuning kan Elvirtual Business Management Support bieden?

Altijd komt de vraag: welke ondersteuning kan je bieden? Op mijn website staan tal van voorbeelden. Er is echter zo ontzettend veel mogelijk. Dat is het mooie van mijn werk. De werkzaamheden zijn zeer breed en afwisselend. Ik vind het dan ook altijd erg belangrijk om in gesprek te gaan met de opdrachtgever. Wat heeft hij of zij daadwerkelijk nodig aan ondersteuning? Door in gesprek te gaan en vragen te stellen, kom je erachter waar de opdrachtgever hulp bij nodig heeft.

De ondernemer is druk en wil graag wat werk uitbesteden, maar wat besteed je uit? Kijk kritisch naar jouw werkzaamheden en bedenk “waarom ben ik ondernemer  geworden? waar zit mijn kracht? waar ben ik goed in?”. Ben je ook daadwerkelijk grotendeels met deze werkzaamheden bezig? Is het antwoord volmondig “JA” ? Goed bezig, ga zo door!

Is het antwoord “NEE”? Bekijk dan eens met welke werkzaamheden jij eigenlijk helemaal niet bezig wilt zijn of welke je gewoon niet leuk vindt om te doen.

Voorbeeld 1: je bent bezig met een project en merkt dat je steeds mensen moet na bellen, omdat zij de zaken die je nodig hebt nog niet hebben (aan)geleverd. Dat is precies zo’n klus die je kunt uitbesteden.

Voorbeeld 2: je hebt besloten om maandelijks een nieuwsbrief de deur uit te doen. Echter merk je dat het je aan tijd ontbreekt om deze te schrijven en tijdig te versturen. Ook deze klus kun je heel makkelijk uitbesteden.

Voorbeeld 3: Je mailbox ontploft. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je wil structuur aanbrengen in jouw mailbox, maar je hebt er gewoon weg de tijd niet voor. De Virtual Assistant (VA) kan dit heel goed voor je doen. Je wilt daarna zelf de structuur behouden, maar je weet niet goed hoe? Ook daar kan de VA jou helpen met tips. Outlook kun je immers zo inrichten dat het programma het onderhouden van de structuur bijna helemaal voor jou doet.

Zo kan je zelf vast wel meer werkzaamheden bedenken die op jou van toepassing zijn. Door dit bespreekbaar te maken met de Virtual Assistant kom je er vanzelf achter of de betreffende Virtual Assistant dit voor je kan doen of misschien weet zij wel een collega VA die hierin gespecialiseerd is.

Ga nu over tot actie. Kijk naar jouw eigen werkzaamheden. Ik ben erg benieuwd naar wat jij evt. zou willen uitbesteden en zou het dan ook erg leuk vinden als je dat, geheel vrijblijvend, in de reacties hieronder laat weten. Waar nodig zal ik ook weer reageren.

Mocht je al precies weten dat en wat je wilt uitbesteden aan een VA en wil je weten of ik je daarmee kan helpen? Of wil je gewoon eens met mij sparren of kennismaken? Bel 06 535 447 30 of mail elvira.teunissen@elvirtual.nl. Ik reageer altijd binnen 24 uur.

Facebook

Linkedinn Elvira