Herkenbaar!

Je kent het wel als ondernemer. Graag zou je meer tijd en geld willen genereren. Je bent ontzettend druk, je zou graag willen dat er 28 uren in een dag zitten i.p.v 24 uur. De uren die je aan het werk bent, zijn helaas niet allemaal declarabele uren.

Wanneer je bijvoorbeeld je mail, administratie, je social media of andere randwerkzaamheden aan het doen bent, zijn dit geen declarabele uren. Deze uren kosten je echter wel veel tijd. Tijd waarin je je ook bezig had kunnen houden met jouw corebusiness. Tijd waarin je dus keihard geld had kunnen verdienen. Het komt ook voor dat je deze werkzaamheden in de avonden of weekenden doet. Tijd die je juist liever besteed aan quality-time met je gezin / vrienden, om te sporten of voor andere dingen die jij echt belangrijk vindt.

Uitbesteden

Al deze randwerkzaamheden kun je uitbesteden aan een Virtual Assistant (VA). Een Virtual Assistant is een Personal Assistant op afstand. Hierdoor hoef jij geen werkplek voor hem/haar te creëren. De VA doet datgene waar hij/zij goed in is. Het ontzorgen van de ondernemer. Voorbeelden zijn: (complex) agendabeheer, mailbeheer, Social Media, Administratie, maar is nog veel meer mogelijk.

Een VA kan je tijd en geld opleveren

Wanneer je bepaalde werkzaamheden uitbesteed aan een VA, levert dit je gegarandeerd tijd en geld op.

Tijd

Stel: je moet je administratie nog doen en doet dit in de avonduren of in het weekend. De reden dat je dit op dat moment doet, is omdat je daar overdag gewoonweg geen tijd voor hebt. Dan heb je allerlei afspraken of andere taken. Weer een avond je administratie verwerken, terwijl je eigenlijk liever iets leuks was gaan doen met jouw partner. (filmpje pakken, uit eten of gewoon gezellig samen op de bank met een drankje en een hapje).

Wanneer je de administratie geheel of voor een deel uitbesteed aan een VA, heb jij die tijd vrij om datgene te doen wat jij belangrijk vindt.

Geld

Stel: je besteedt dagelijks 2 uren aan jouw social media strategie. Dat zijn 10 uren per week. Deze uren zijn niet declarabel.

Wanneer je deze werkzaamheden uitbesteed aan een VA, kan jij die vrijgekomen uren bijvoorbeeld besteden aan een nieuwe opdracht. Deze uren zijn wel declarabel en zo verdien je dus geld, die je eerst liet lopen.

Maar een VA kost toch ook geld?

Ik zie je denken: ….maar een VA kost toch ook geld?

Dat klopt!

Hier een simpele rekensom. (ik gebruik fictieve bedragen). Een VA berekent bijvoorbeeld € 50,- per uur (excl. BTW). Jouw uurtarief is bijvoorbeeld € 150,- (excl. BTW) per uur. Op het moment dat de hierboven genoemde 10 uren voor jou declarabel zijn, verdien je in die week 10 x € 150,- = € 1500,-. Hiervan betaal je de VA 10 x € 50,- = € 500,-. Dan nog heb jij € 1000,- verdiend. 

Op deze manier heeft de VA jou tijd en geld opgeleverd. Jouw tijd is immers geld waard!

Jij wilt je als ondernemer toch ook volop bezig kunnen houden met datgene waar jij goed in bent? En wil jij als ondernemer ook niet wat meer vrije tijd voor ontspanning of quality time met jouw gezin, familie of vrienden doorbrengen?

Bekijk dan eens serieus of je bepaalde werkzaamheden kunt en wil uitbesteden aan een VA.

Hierbij is het wel van belang om goed te kijken naar welke werkzaamheden je wilt uitbesteden en wees ook eerlijk tegen jezelf. Ben je bereid en heb je het vertrouwen om deze werkzaamheden dan ook volledig uit handen te geven. Zorg dat je dit helder hebt, voordat je daadwerkelijk een samenwerking aangaat met een VA.

Wanneer je nog niet goed weet of en welke werkzaamheden je wilt uitbesteden, wordt het ook lastig om hier duidelijke afspraken met de VA over te maken. Je bent er zelf niet meegeholpen, maar ook de VA kan dan haar werk niet goed uitvoeren.

Overweeg je na het lezen van deze blog om ook werkzaamheden uit te besteden, maar je weet niet welke? Neem dan contact met mij op. We kunnen dan samen in een vrijblijvend gesprek eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

VA